Cheesecake cu fructe, fara coacere
Ingrediente
Crema
- 800g ricotta (sau branza dulce mai fina)
- 200ml smantana pentru frisca
- 100g green sugar
- 20g gelatina (2 pliculete)
Blat
- 200g fulgi ovaz bine maruntiti
- 3 linguri ulei cocos
- 1 lingura green sugar
Jeleu
- 450g fructe congelate (eu am cumparat punguta de la Edenia sau orice alta firma de ananas/mango etc.)
Recomand astfel de fructe, ca sa nu mai stai sa treci prin eliminarea semintelor, in cazul fructelor de padure.
Preparare
PASUL 1 jeleul
- Pliculetul de gelatina il hidratam cu putina apa, amestecam cu lingurita si lasam 5 minute. Apoi il punem intr-un vas pe foc, si amestecam pana se topeste (devine lichid). Lasam sa se raceasca
- Punem fructele congelate pe foc, cu apa si zaharul, lasam sa fiarba aprox 5-10minute. Blenduim fructele si lasam sa se raceasca.
- Pastram intr-o cana compozitie din aceste fructe blenduite, restul il amestecam cu gelatina (cand fructele au ajuns la temperatura camerei)
PASUL 2 “blatul” de biscuiti
- Fulgii de ovaz ii macini praf si ii amesteci cu uleiul de cocos.
- Ii punem intr-o forma de tort cu peretii detasabili si tasam bine cu fundul unui pahar sau cu o lingura
- Bagam la frigider pana terminam restul compozitiei
PASUL 3 crema
- Cele doua pliculete de gelatina le punem cu putina apa cat sa acopere granulele de gelatina si amestecam cu lingurita. Lasam 5 minute la hidratat. Apoi punem intr-un vas pe foc pana se dizolva si devina lichida. Lasam sa se raceasca.
- Mixam ricotta cu smantana pentru frisca (lichida) si zaharul. Adaugam cana cu fructele pasate (ce am pastrat din compozitia de mai sus), gelatina racita si amestecam bine.
Scoatem blatul din frigider si turnam cu atentie crema (de la PASUL 3). Bagam la frigider pt 1 ora.
Scoatem cheesecake-ul care a stat 1 ora la frigider si turnam usor jeleul de fructe (cel de la PASUL 1).
Punem la frigider pt minim 6 ore sau peste noapte.
Cand il servesti poti orna cu fructe.
Poti pune in crema si bucatele de fructe
Informații nutriționale/porție
Calorii: 320 Kcal
Proteine: 11 g
Grasimi: 23 g
Glucide (carbohidrati): 18 g